Kábel és csatlakozó teszt

Évekkel ezelőtt teszteltünk gitárkábeleket, amely a következőképpen történt: stúdióban, "laboratóriumi" körülmények között felvételeket késztettünk, ebből a hang minőségére kaptunk választ, illetőleg arra, hogy mennyire mikrofoniásak, majd megpróbáltuk őket lerombolni és elpusztítani. Olyan eszközökkel történt a kínzás, amely valójában is megeshet egy kábellel: taposás, rackszekrény áttolása a kábelen, sör, Coca Cola (nagyon pusztító), víz, por, néhány csomó elkészítése, feszítés, ütés, tépés, rángatás, végül a dugó kézzel való elhajlítása. Ami mindezt túlélte azt megtartottuk, azóta is használjuk.

Tags: ,

Carvin Vintage 16 kombó

Nem szokásom hűségnyilatkozatokat aláírni, és a márkahűség is baromság úgy vélem, azoknak találták ki, akik nem ismerik fel a minőséget. A Carvinék viszont még mindig tartják a színvonalat, még mindig nem vettek repjegyet Kínába, nem állítottak fel gyártósort és alkalmaztak olcsó munkaerőt.

Tags: ,

Gyors és igényes megoldás

A GMF Music bővíti akusztikus gitárokhoz készített termékeinek sorát, így elkészítette gyorsan és kényelmesen installálható pickupját. Két szempontot vett figyelembe a gyártó: elsőként a kiváló minőséget, majd a gyors felhasználhatóságot. Az SH-1 pickup a gitár hanglyuk nyílásába szerelhető - kipróbáltuk, még a gyerekek is gyorsan beépítették - , a pickupból pedig egy jó minőségű kábellel azonnal az erősítőbe köthetjük. Kiváló megoldás azok számára, akik nem rendelkeznek elektroakusztikus gitárral, vagy ragaszkodnak saját akusztikus gitárjukhoz. Kiegyenlített, tiszta és természetes hangja van. 3,85 - 4,10 inch közötti átmérőjű hanglyukba építhető, ha fogást keresnék a terméken, akkor a jack csatlakozónál találnék, idővel cserét javasolnék, bár az idő próbáját nem volt ideje kiállni még.

Tags:

A Mojotone bemutatta Studio One csöves gitárerősítő kit-jét

Első blikkre komolytalannak tűnik, de nem az. Bár a gyártó azt sugallja, hogy nekiállhatunk gyakorlat nélkül is összelegózni, mégis azt javasoljuk, hogy szakembert kerítsünk hozzá. A Studio One egy 1 Wattos high-gain erősítő, természetesen csöves. Megálmodói stúdiós és otthoni felhasználásra tervezték, de hozzáteszik, hogy akár 4 x 12 -es ládára kötve koncerten is használhatjuk. Műfaji korlátai nincsenek, de a rock az anyanyelve.

Hallgasd meg hangmintáinkat!

Reinhold Bogner nevét lehet, hogy kevesen ismerik még Magyarországon.

1989-ben költözött Németországból Los Angelesbe és hamarosan olyan gitárosoknak dolgozhatott, mint Steve Stevens, Dan Huff, Allan Holdsworth, Mike Landau, Steve Vai és Eddie Van Halen.Habár sokféle erősítőt épít a néhány wattos kis combótól a különböző fej-láda összeállításokig, egy dolog mindben közös: